Vliegschool & Training

VLIEGschool & Training

Niet de snelste weg, wel de beste

Als je goedkoop en snel je vliegbrevet wil halen, dan moet je niet bij ons zijn. Wij kiezen voor goed en veilig. Bij ons krijg je pas je brevet als je echt een bewezen goede piloot bent.

Want er is een groot verschil tussen kunnen vliegen en een goede piloot zijn. Geen wonder dat mensen die hun PPL halen bij HeliAir relatief snel hun CPL kunnen halen.

Neem contact op
BESTUUR ZELF EEN HELIKOPTER

Proeflessen

Wees gewaarschuwd! Wie eenmaal een proefles in een helikopter heeft gevolgd, die loopt het risico verslaafd te raken.

De proefles bestaat uit een praktische uitleg van ongeveer 30 minuten, over o.a. de besturing van de helikopter en wat u tijdens de vlucht te wachten staat. Vervolgens gaat u 30 minuten vliegen (lees: zelf sturen!) in één van onze Robinson R44 helikopters, onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Na de proefles kunt u ervoor kiezen om de PPL opleiding tot helikopterpiloot bij ons te gaan halen.

Maak een afspraak
Privé brevet

PPL

Tijdens de praktijkopleiding van de PPL opleiding brengt een ervaren instructeur u de fijne kneepjes van het helikopter vliegen bij. De lessen voor de ‘Prive Pilot License’ (PPL) bestaan uit een briefing vooraf, de vliegles en een de-briefing, waarin de oefeningen met de leerling worden besproken. Het lesprogramma bestaat uit verschillende oefeningen, variërend van het opstijgen en weer neerzetten van de helikopter, tot het aanleren van (gesimuleerde) nood procedures.

Voor toelating tot het praktijkexamen, om het PPL te halen, moet aan een aantal wettelijke voorwaarden worden voldaan. Vanzelfsprekend gaat het in de eerste plaats om een voldoende hoog niveau. Verder geldt er ook een eis voor een minimum aantal vlieguren. In totaal gaat het om 45 verplichte uren. Dit is opgesplitst in 10 uur solo vliegen, 10 uren overige vliegoefeningen en 25 uur DBO (Dubbel Besturings Onderricht) met een instructeur. In deze 25 uur moet tenminste 5 uur aan instrument vliegen worden besteed. Van de 10 uren solo vliegen moet er 5 uur genavigeerd worden. Het werkelijke aantal uren dat gevlogen wordt is per cursist echter verschillend. Het gaat immers om de kwaliteit en niet om de kwantiteit.

Maak een afspraak
Commercieel brevet

CPL

Het Commercial Pilot License (CPL) wordt bij HeliAir verzorgd in een modulaire opleiding. Dit houdt in dat u eerst de PPL opleiding tot helikopterpiloot moet hebben afgerond voordat aan de opleiding CPL begonnen kan worden. De theorie voor het CPL bestaat uit 9 vakken, die allemaal binnen 18 maanden succesvol afgerond moeten zijn.

De theorieopleiding voor het commerciële brevet is door HeliAir ondergebracht bij Orbit Groundschool in Arnhem. Bij Orbit Groundschool kan gekozen worden voor een dag- of avondopleiding. De dagopleiding duurt ongeveer 17 weken en de avondopleiding ongeveer 1,5 jaar. Voor meer informatie, zie de website van Orbit Groundschool.

CPL praktijkopleiding
De praktijkopleiding voor het CPL is betreffende de oefeningen nagenoeg gelijk aan de PPL opleiding. De eisen met betrekking tot de nauwkeurigheid en ervaring zijn echter hoger. De wettelijke eis voor eerste afgifte van het CPL brevet is dan ook 185 vlieguren. Met een CPL is het toegestaan om tegen betaling vluchten uit te voeren voor een luchtvaartbedrijf.

Mocht u vragen hebben over de opleiding tot beroepsvlieger, dan is het verstandig een geheel vrijblijvende afspraak te maken met één van de medewerkers van HeliAir.

Maak een afspraak
Vervolgopleiding

Type Rating

Bij HeliAir wordt de initiële opleiding voor helikopter vliegen gedaan op de vier persoons Robinson R44. Na het behalen van het brevet mag u dan vliegen op dit type helikopter. Voor ieder ander type helikopter moet eerst een vervolgopleiding gevolgd worden met afsluitend een examen. Zo’n opleiding noemen we een ‘Type Rating’. Voor al onze helikoptertypes wordt een dergelijke opleiding gegeven.

Type Helikopters:

  • Robinson R44
  • Eurocopter120
  • AS350 B3 / B3e
  • AS355
Maak een afspraak
Verlenging van brevet

Profchecks

Voor de verlenging van uw brevet (profchecks) kunt u ook terecht bij HeliAir. Wij beschikken over de acreditatie waarmee we zelf examens en profchecks in mogen delen voor Inspectie Verkeer Waterstaat Divisie Luchtvaart. Binnen het bedrijf zijn verschillende examinatoren beschikbaar voor verschillende typen helikopters, zodat wij u van dienst kunnen zijn voor een aantal type ratings.

Type Helikopters:

  • Robinson R44
  • EC120b
  • AS350 B3/ B3+/ B3e
  • AS355N/ AS355F2
  • B206/ 206L
  • SC330
Maak een afspraak

Meer informatie over onze Vliegschool & Training?