Over Heliair

HeliAir Helicopter Services, the professional choice.
Processen beheersbaar maken

Wij zijn HeliAir Helicopter Services

Niet elke professionele uitdaging kun je goed uitvoeren met beide benen op de grond. Soms is het efficiënter en effectiever om vanuit de lucht te werken. Niet alleen om zware objecten te liften, maar ook voor inspectievluchten, voor onderhoudsmetingen, voor filmdoeleinden, sproeien en voor speciale missies.

We zijn niet voor niets de toonaangevende High Risk Approved Helicopter Operator in Europa. Daarnaast hebben we een vliegschool en uiteraard vervoeren we ook personen.

Meer informatie
The professional choice

Ontdek onze diensten

Complexe operaties, grote risico’s, lange doorlooptijden. In sommige gevallen biedt het inzetten van een helikopter uitkomst. Wij leveren kwaliteit met een bewezen trackrecord.

WE INFORMEREN U GRAAG

Veelgestelde vragen

Meer informatie over ons bedrijf of onze diensten? Of heeft u vragen over het vliegen met een helikopter? Wellicht dat de antwoorden bij onze veelgestelde vragen u verder kunnen helpen.

We hebben er hier een paar uitgelicht, maar op onze FAQ-pagina vind u er nog meer. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bekijk alle vragen
 • Waar is HeliAir gevestigd?

  HeliAir is gevestigd op 2 locaties, namelijk in Harskamp (GLD) en Maastricht Aachen Airport (LB).

 • Welke afstanden kun je vliegen met een helikopter?

  Zonder een tussenstop te maken om te tanken kan er ongeveer 500km gevlogen worden. Dit is ook afhankelijk van het type toestel en de weersomstandigheden.

 • Is het vliegen met een helikopter eng?

  Wij ervaren dat mensen met een lichte vliegangst minder bang zijn met het vliegen in een helikopter. Dit omdat we met een helikopter heel langzaam kunnen opstijgen en niet zo hoog vliegen. In het geval dat een passagier zich niet zo lekker voelt, kunnen we ook snel landen. Dat is vaak al een geruststellende gedachte!

 • Vallen we uit de lucht bij een motor storing?

  Mocht er ooit een motor storing optreden dan zijn al onze piloten getraind om met een autorotatie procedure veilig te landen. Met deze autorotatie procedure kunnen we de helikopter nog steeds netjes sturen en landen op vrijwel elke plek!

 • Vliegen jullie ook voor goede doelen?

  HeliAir vliegt een aantal keer per jaar voor goede doelen stichtingen, zoals Stichting doe een wens, Skykids en Stichting Hoogvliegers.

 • Vanaf welke leeftijd mag je de piloten opleiding bij HeliAir volgen?

  Er is in principe geen leeftijdsgrens verbonden aan het volgen van de vliegopleiding. Wel is het zo dat om solo te mogen vliegen er een minimumleeftijd geldt van 16 jaar. Om een PPL-exament te mogen doen moet de leerling wel 17 jaar zijn.

 • Waar kunnen helikopters landen en opstijgen?

  Je mag niet zomaar overal landen met een Helikopter, dat is vanzelfsprekend aan allerlei regels verbonden. De ontheffing die hiervoor nodig is heet TUG, dat staat voor Tijdelijk Uitzonderlijk Gebruik. HeliAir beschikt over een permanente TUG-ontheffing voor alle provincies in Nederland. Met deze TUG-ontheffing voldoent HeliAir aan alle wettelijke vereisten die nodig zijn om veilig op te stijgen of te landen buiten een luchthaven.

GEVESTIGD IN HARSKAMP & Maastricht

Midden in Nederland, centraal in Europa

Vanuit onze vestigingen in Harskamp en Maastricht bevinden we ons strategisch in Nederland, met een korte aanvliegtijd naar elke gewenste locatie. Deze locaties dienen als uitvalsbasis voor onze helikopterdiensten, die niet alleen de Benelux bedienen, maar ook een significant deel van West-Europa bestrijken.

De vloot van HeliAir bestaat uit 10 helikopters, variërend van één- & twee motorige typen. Afhankelijk van uw wensen en de wettelijke vereisten, kunnen wij u voorzien van het juiste type voor uw opdracht. Onze helikopters zijn deels voorzien van luxe en comfortabele interieurs en deels uitgevoerd als utility helicopter. Tevens zijn een aantal toestellen uitgerust met airconditioning. HeliAir beschikt ook over 4 stuks R44 helikopters die gehuurd kunnen worden.

Bekijk onze vloot

Onze missie

Met een onwrikbare passie voor helikopters, zetten wij ons in voor de luchtvaartgemeenschap door middel van onze kerndiensten in AOC, SPO en ATO trainingen. Wij streven naar excellentie door maatwerk oplossingen te bieden, innovatief te denken én te handelen en door het smeden van solide samenwerkingen met onze strategische partners. Ons commitment ligt in het leveren van een totaalpakket dat getuigt van betrouwbaarheid, de hoogste kwaliteit in zowel onze mensen als diensten, om zo de standaarden van de branche continu te verhogen.

Onze visie

In deze zeer dynamische, specifieke luchtvaart branche is snelheid, leverbetrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid de grote differentiator. De branche is sterk gereguleerd en extreem professioneel, waarbij er weinig ruimte bestaat voor interpretatie. HeliAir anticipeert hierop door processen, technologie en business rules te implementeren, die deze sterk gereguleerde organisatie ondersteunt en ombuigt naar ultieme grip, betrouwbare vliegoperaties en kostenreductie voor onze organisatie en haar opdrachtgevers.Hierbij horen onder andere het ontwikkelen en introduceren van innovatieve en doordachte processen, operationele modellen door een combinatie van in-house expertise en uitgekiende vliegoperaties die een voorbeeld zijn in de branche.

Meer informatie over HeliAir of andere vragen?