Safety & environment

SAFETY FIRST

Veiligheid voor alles

Niet alleen voor onszelf, maar uiteraard ook voor onze klanten. Die garantie is essentieel. HeliAir voldoet aan de benodigde certificeringen en heeft daarnaast een team van gespecialiseerde medewerkers die alle materialen, toestellen en equipment in topconditie houden. Het teamverband maakt een sterke connectie tussen de vluchtplanning en uitvoering en verbetering van onze diensten.

  • Wij beschikken over een permanente landings ontheffing in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk, waardoor wij mogen landen buiten de aangewezen luchtvaartterreinen.
  • We beschikken over alle denkbare vlieglicenties: AOC (passagiers vervoer), ATO (opleiding van piloten), SPO (Special Operations), CAMO (bewaken van luchtwaardigheid) van alle door HeliAir gebruikte luchtvaartuigen, Laagvliegvergunning om lager te vliegen dan normaliter en we voeren in geheel Europa zogenoemde High Risk vluchtuitvoeringen uit. Dit doen wij voor o.a inspecties, externe ladingen, Cinema, Live TV zoals EK voetbal, Formule 1, Wielerwedstrijden etc. Hierbij vliegt de helikopter laag en boven dichtbevolkte gebieden.
Neem contact op

Geaccrediteerd conform ILenT & EASA

Environment

Social return, Duurzaamheid & Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Medewerkers: we willen het natuurlijke enthousiasme en de inzet van iedere werknemer benutten door een optimale werkomgeving te creëren en hun welzijn te bevorderen.

Klant: De klant staat centraal in onze onderneming. Klantgerichtheid wordt uitgedrukt in voortdurende aandacht voor de kwaliteit van onze dienstverlening, initiatieven die de klantentevredenheid verbeteren en natuurlijk de zorg voor onze diensten en oplossingen die naadloos inspelen op de verwachtingen van onze klanten. We streven er voortdurend naar om klanten toegevoegde waarde te bieden.

Veiligheid: Een werkomgeving creëren die het welzijn van onze medewerkers garandeert is uiterst belangrijk voor ons. De veiligheid van onze medewerkers is topprioriteit. Op basis daarvan worden arbeidsmiddelen en -procedures aangepast en specifieke trainingen ingevoerd. Specifieke veiligheidstrainingen dragen bij aan de veiligheidscultuur binnen HeliAir.

Social return on Investment (SROI): SROI maakt onderdeel uit van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We werken o.a. samen met de stichting Hoogvliegers en stichting Skykids.

In deze samenwerking is extra aandacht voor kwetsbare kinderen en jongeren die geconfronteerd zijn met een aandoening die hun levensvreugde sterk beinvloed.

Sociaal Handvest: HeliAir neemt haar verantwoordelijkheid en is zich bewust van de noodzaak om op sociaal, economisch en ecologisch evenwichtige wijze aan de hedendaagse behoeften te voldoen met voldoende aandacht voor de bescherming van de leef- en werkomstandigheden van toekomstige generaties. HeliAir zal met respect voor de culturele, ethische, maatschappelijke, politieke en juridische diversiteit handelen.

Duurzaamheid: HeliAir is een innovatief bedrijf, meedenkend met de klant, maar ook denkend aan het milieu en de toekomst. Tijdens de meest recente uitbreiding van onze hangaar/kantoor ruimte in 2021 is de nieuwbouw volledig voorzien van zonnepanelen. Daarmee is de locatie in Harskamp energie neutraal.

Op dit moment is HeliAir bezig met het plaatsen van een nieuwe brandstof voorziening. Hiermee creëren we de mogelijkheid om met onze turbine helikopters te vliegen op biobrandstof, waarmee een operatie stap voor stap CO₂-neutraler wordt.

De HeliAir locatie -JetCenter- op Maastricht Airport heeft in Maart 2024 een energie label A ontvangen na ingrijpende verduurzamingsinvestering.

Meer informatie over safety & environment bij HeliAir?